Schrijven - THEATER EGNIE
Schrijven - Creatividad
THEATER EGNIE

Marieke de Koning schreef de verhalen van Koningin Caroline en maakte daar schilderijen bij. Het verhaal vertelde ze aan kinderen op scholen en bibliotheken. Vervolgens maakte ze er een prentenboek van. Naar aanleiding van dit verhaal zijn de kindertheater-voorstellingen Ik wil geen koningin meer zijn en Pas op kuikens ontstaan.

Theater EGNIE wordt gevormd door Marieke de Koning (schilderijen en vertelling), Carla Maljers (zang) en Roy van der Lee (gitaar).


Tijdens een voorstelling van theater EGNIE zitten kinderen van ruim twee tot acht jaar oud op het puntje van hun stoel om niets te missen van de liedjes, gitaarmuziek en het uitnodigende spel van Roy, Carla en  Marieke. 

Een voorstelling over koningin Caroline laat kinderen genieten van een modern sprookje met mooie eigentijdse schilderijen en ouderwets leuke spelletjes om bij te bewegen.


IK WIL GEEN KONINGIN MEER ZIJN

Koningin Caroline heeft het druk met koninginnenzaken.  Opeen dag wil ze geen baas meer zijn. Ze gaat liever skaten, luieren in het gras en spelen met de kuikens bij de vijver. Dan wil Minister Mors wel graag haar plaats innemen. Maar Ridder Robbert, Karel Kok en Ton Tuinman willen hun koningin terug. Na spannende avonturen met een kruiwagen wil Caroline toch wel weer aan het werk op het kasteel. Een verhaal met een feestelijke afloop.

Bekijk de filmfragmenten van deze voorstelling.
Het is mogelijk 2 voorstellingen te combineren.“Pas op kuikens”:


Koningin Caroline vindt het verdwaalde eendje “Zielepootje” en neemt het mee naar haar kasteel. Dit zorgt voor onrust onder de hof-kuikens. Als er dan ook nog een gevaarlijke reiger het kasteel bezoekt mogen de jonge kijkers meehelpen de eendenkuikens te redden.


Wilt u een voorstelling van Theater EGNIE boeken of heeft u vragen, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Reacties: