Schrijven - THEATER EGNIE
Schrijven - Creatividad
THEATER EGNIE

Marieke de Koning schreef de verhalen van Koningin Caroline en maakte daar schilderijen bij. Het verhaal vertelde ze aan kinderen op scholen en bibliotheken. Vervolgens maakte ze er een prentenboek van. Naar aanleiding van dit verhaal zijn de kindertheater-voorstellingen Caroline en de grote griezelbrug, Ik wil geen koningin meer zijn en Pas op kuikens ontstaan.
De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 2-8 jaar. 

CAROLINE EN DE GROTE GRIEZELBRUG

Het verhaal in het kort Hieronder kun je lezen wat Koningin Caroline en haar tamme kuikens tijdens deze voorstelling weer mee gaan maken. Koningin Caroline is dol op verstoppertje spelen met de tamme hof kuikens Plons, Pluis en Dons. Vandaag laten de kuikens Caroline steeds schrikken. Dat moet van meneer Mors want de bange koningin moet maar eens wat flinker worden. Caroline je bent toch niet bang voor spinnen? Je ziet toch dat ze niet echt zijn? Het spannende verstop spel gaat door tot Minister Mors koningin Caroline een belangrijke brief komt brengen. Bah een uitnodiging om bij Madame Zwaan op bezoek te gaan!  Daar wil Caroline beslist niet naar toe. Want Madame Zwaan woont aan de overkant van de Zwarte griezelbrug. En die brug is eng! Caroline gaat er zelfs naar van dromen! Als koningin Caroline mokkend  onder de tafel zitten te bibberen zijn de kuikens het bange gedoe van de koningin zat. Een paar uur later zijn Plons. Pluis en Dons weg, verdwenen….Durft Caroline de kuikens wel te redden? Of blijft ze een bange bibber koningin? Nee toch?

Carla Maljers speelt meneer Mors ( die pestkop) en zingt ook de liedjes. Roy van der Lee zorgt voor passend gitaarspel. En Marieke neemt als koningin Caroline de kijkertjes mee naar de grote griezelbrug. ​Deze voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.Kosten voor 1 voorstelling op locatie € 380,- ex. Btw en reiskosten.Voor meer informatie of het boeken van een voorstelling Klik hier


Theater EGNIE wordt gevormd door Marieke de Koning (schilderijen en vertelling), Carla Maljers (zang) en Roy van der Lee (gitaar).


Tijdens een voorstelling van theater EGNIE zitten kinderen van ruim twee tot acht jaar oud op het puntje van hun stoel om niets te missen van de liedjes, gitaarmuziek en het uitnodigende spel van Roy, Carla en  Marieke. 

Een voorstelling over koningin Caroline laat kinderen genieten van een modern sprookje met mooie eigentijdse schilderijen en ouderwets leuke spelletjes om bij te bewegen.


IK WIL GEEN KONINGIN MEER ZIJN

Koningin Caroline heeft het druk met koninginnenzaken.  Opeen dag wil ze geen baas meer zijn. Ze gaat liever skaten, luieren in het gras en spelen met de kuikens bij de vijver. Dan wil Minister Mors wel graag haar plaats innemen. Maar Ridder Robbert, Karel Kok en Ton Tuinman willen hun koningin terug. Na spannende avonturen met een kruiwagen wil Caroline toch wel weer aan het werk op het kasteel. Een verhaal met een feestelijke afloop.

Bekijk de filmfragmenten van deze voorstelling.
Het is mogelijk 2 voorstellingen te combineren.“Pas op kuikens”:


Koningin Caroline vindt het verdwaalde eendje “Zielepootje” en neemt het mee naar haar kasteel. Dit zorgt voor onrust onder de hof-kuikens. Als er dan ook nog een gevaarlijke reiger het kasteel bezoekt mogen de jonge kijkers meehelpen de eendenkuikens te redden.


Wilt u een voorstelling van Theater EGNIE boeken of heeft u vragen, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Reacties: